Vi vælger selv vores vej i livet

“Jeg mener, at det er vigtigt at gøre op med sig selv, hvilket liv man ønsker at leve, og hvilke værdier man ønsker at give videre til sine børn.” Læs interview i Nordjyske om karriere og familieliv.

Alle handlinger i livet skal træffes ud fra bevidstheden om, at man altid har et valg. Jeg får tit at vide, at jeg har været modig i min beslutning om at gå selvstændig. I min beslutning om at gå mod strømmen og sige nej tak stabile rammer med sikkert job, fast løn, pension og sundhedsforsikring.

Jeg har aldrig været bange for at gå efter mine drømme. Jeg har tænkt, hvad er det værste, der kan ske? At jeg fortryder og vil tilbage til det gamle? Hvis det skete, er der jo ikke andet for end at søge et fast job igen.

Men det bedste, der kan ske, er, at man udfordrer sig selv, bliver dygtigere og klogere. Hver gang vi træffer et valg for os selv og tør stoppe op og følge en mavefornemmelse, tror jeg, at vi står stærkere. Når vi pludselig kan se hele verden åbne sig og vide, at mulighederne er uendelige. Vi behøver ikke at gøre det samme hver dag, hvis det ikke gør os lykkelige. Vi behøver ikke at fylde andres øre med larm, hvis vi er utilfredse. Vi har et valg. Og vi skal stå til ansvar for det ene liv, vi er så heldige at få serveret.

Interview med Nordjyske om vores valg
Vi har lukket Nordjyske indenfor. Vi har fortalt om vores måde at leve på. Ikke at sige, at vores familieliv er for alle. At vi har fundet vej til det lykkelige liv. At vi har opskriften. Men for at sige, at vi er glade for, at vi har gjort brug af muligheden for selv at vælge kurs. At vi er lykkelige for, at vi hver dag selv har valgt, hvordan vi vil leve.

Foto: Henrik Bo
I artiklen bringes en undersøgelse fra Konsulenthuset Ballisager. Undersøgelsen viser, at mennesker, der arbejder over 41 timer eller under 25 timer, typisk trives bedre.

Morten Ballisager udtaler, at det typisk skyldes, at de mennesker, der træffer et aktivt valg om noget andet end normen, typisk bliver gladere for de valg, de træffer.

SAND:PR er ikke sat i verden for at skrue ned for mine ambitioner. Tværtimod. Når jeg har valgt at starte min egen virksomhed, står jeg pludselig med et langt større ansvar. Det hele hviler på mine skuldre. Sådan kan det i hvert fald føles. Alt afhænger af mine evner og kompetencer. Derfor er valget om at gå selvstændig ikke en beslutning om at skrue ned, men i stedet skrue op.

Det gode ved at tage aktive valg, er, at der følger en gave med. En gave med et stort skud energi til at gøre lige dét, du gerne vil. Og jeg føler mig taknemmlig for, at jeg har oplevet et energiskud, der giver mig lyst til at gøre min arbejde så godt, som jeg overhovedet kan. For jeg har selv taget stilling og valgt, hvordan jeg vil leve mit liv.

Hvis du har lyst til at læse artiklen i Nordjyske, kan du klikke på linket her.

Dette websted bruger cookies. Fortsætter du med at bruge dette websted, accepterer du vores brug af cookies.